Onze ambassadeur

Onze ambassadeur voor Heart for Horeca is Tim Boury, chef van het tweesterrenrestaurant Boury te Roeselare.

"Als horeca-ondernemer ondervind ik, net als als mijn collega’s restaurateurs, barmannen en hoteliers, hoezeer het Corona-vius inhakt."

TIM BOURY

Als horeca-ondernemer ondervind ik, net als als mijn collega’s restaurateurs, barmannen en hoteliers, hoezeer het Corona-vius inhakt.

Dit niet enkel op de gezondheid en het sociale leven van de mensen, maar ook op de cijfers en rekeningen van onze horeca-bedrijven.

In normale tijden is het al niet altijd éénvoudig om alles mooi rond te krijgen, maar nu met de Corona-crisis zijn het, in eerste instantie, de bedrijven met een beperkte buffer en hoge vaste kosten die het snel moeilijk kunnen krijg

"Daarom gaat met de foundation ‘Heart for Horeca' een bijzondere aandacht
uit naar jonge starters in de horeca. Hun bedoeling is om geld in te zamelen onze
eigen favoriete restaurants, café’s of hotels financieel te ondersteunen." 

Hoewel we op dit moment niet weten hoe lang en hoe hard Covid-19 zal toeslaan, is het op vandaag al duidelijk dat, ondanks de ingrijpende maatregelen van onze regeringen, heel wat van onze beloftevolle horeca-zaken vroegtijdig de deuren zullen moeten sluiten.

Niet door een gebrek aan kwaliteit, maar door onvoorziene omstandigheden. En dat zou heel jammer zijn. Want nu iedereen verplicht thuis zit, blijkt duidelijk dat de horeca de lijm is van ons sociale leven.

En eenmaal Covid-19 voorbij is, zou het bijzonder jammer zijn als we niet met z’n allen die draad opnieuw kunnen oppikken.

Daarom wil ik een oproep lanceren om even te surfen naar heartforhoreca.be om ook uw favoriete restaurant, café of hotel een hart onder de riem te steken.

 

Tim Boury